Skip to content Skip to footer

VP tim savetovao klijenta pri kupovini 100% udelа kompanije ABL Faktor…

Fedor Galečić • jul 24, 2024

VP tim savetovao klijenta pri kupovini 100% udelа kompanije ABL Faktor doo

Tim VP advokatske kancelarije je savetovao klijenta, kompaniju ODM Collections doo Beograd, u transakciji kupovine 100% udela kompanije ABL Faktor doo.

Naime, nad privrednim društvom ABL Faktor doo 2022. godine otvoren je stečajni postupak, nakon čega je u stečajnom postupku kompanija ABL Faktor doo prodata kao pravno lice.

Nakon detaljne analize stečajne i prodajne dokumentacije, te dugotrajnih pregovora, ODM Collections doo preuzeo je vlasništvo nad kompanijom ABL Faktor doo, koja će nakon pribavljanja svih odobrenja od strane regulatora, nastojati da obnovi poslovanje u oblasti faktoringa.

Ključnu ulogu u realizaciji ove transakcije imali su managing partner naše kancelarije – advokat Predrag Miladinović, advokat Marina Šorak, kao i advokatski pripravnik Teodora Novković, koji su bili zaduženi za pripremu ponude i ugovora. kao i sprovođenje svih povezanih pravnih poslova u pogledu prenosa svojine na klijenta kao novog vlasnika.

Još jedna u nizu uspešnih transakcija, pokazatelj je dugogodišnje uspešne saradnje između VP tima i kompanije ODM Collections doo, te naše predanosti pružanju podrške klijentu u stremljenju ka rastu, razvoju i ekspanziji u oblasti faktoring društava.