Korporativno i komercijalno pravo / Spajanja i preuzimanja

Korporativno i komercijalno pravo / Spajanja i preuzimanja

Dobre pravne osnove za uspešan biznis

Pokretanje poslovanja je prvi i najizazovniji korak u životnom ciklusu kompanije. Oblikovanje poslovne ideje u pravi poslovni model i izbor adekvatne pravne forme, obično su od suštinskog značaja za njen uspeh. Iako početni, ovi koraci mogu biti prilično opterećujući za osnivače kompanije. U ovoj fazi razvoja kompanije, značajnu pomoć vam mogu pružiti naši advokati.

Naši saveti obuhvataju širok opseg materije korporativnog prava, počevši od podrške u izboru optimalne strukture i vođenje kroz ceo proces osnivanja kompanije, preko svakodnevne pravne podrške, savetovanja o pitanjima korporativnog upravljanja, usklađenosti, povećanja / smanjenja kapitala, finansiranja, pitanja odgovornosti upravnih odbora i menadžmenta, do statusnih promena i restrukturiranje.

Dalekosežna pravna podrška

Budući da smo prisutni u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Kosovu i Albaniji lako i brzo možemo da podržimo poslovanje kompanija koje su prisutne na jednom ili više različitih regionalnih tržišta, savetima koji su specijalizovani za industrijske sektore u kojima posluju, poput: nekretnina i građevinarstva, bankarstva i finansija, rudarstva, maloprodajni lanci, robe široke potrošnje, farmacije, i dr. Među našim klijentima su startapovi, mala, srednja i velika privredna društva, fondovi privatnog kapitala, javna preduzeća, profesionalne asocijacije.

Pravni saveti skrojeni po meri vašeg biznisa
Oslanjajući se na bogatu pravnu ekspertizu i iskustvo naših pravnih eksperata, možemo da pružimo najefikasnija i zakonski usklađena rešenja. Naše sveobuhvatne usluge su zasnovane na temeljnom razumevanju poslovanja naših klijenata, njihovih poslovnih ciljeva i opšteg konteksta tržišnih uslova poslovanja. Posebnu pažnju posvećujemo razumljivosti naših saveta i njihovoj ekonomskoj opravdanosti, tako da komercijalni ciljevi naših klijenata budu u potpunosti ispunjeni.

Bankarstvo i finansije Slika 4

M&A

Prav(n)i zamajac za sve vaše poduhvate
Za one kompanije koje su postavile zdravo poslovno temelje, ostvarile inicijalno zacrtane poslovne ciljeve, često sledeći korak u razvoju poslovanja može da predstavlja odluka o spajanju sa drugim društvima ili prodaja kompanije. Ova faza je još jedna prekretnica za vlasnike i akcionare u kojoj vam naši vešti, multidisciplinarni pravni tim specijalizovan za sve vrste transakcija može pružiti sveobuhvatnu pravnu podršku u svim fazama procesa. Posedujemo izuzetan kapacitet da sprovedemo i najzahtevnije pravne analize (due dilligence), tehničko znanje za izradu neophodnih pravnih dokumenata i adekvatan taktički pristup za sva strateški osetljiva pitanja u transakciji.

Komercijalni ugovori

Procesi globalizacije, dinamične promene u tehnološkoj industriji praćene stalnim promenama poslovnih modela, utiču na poslovanje širom sveta. Svi ovi procesi doveli su do toga da je saradnja između poslovnih partnera, nekad prisutnih i na različitim krajevima sveta, postala veoma složena. Nastojanje da se predvide neočekivani događaji na tržištu za sve tipove biznisa, postalo je neophodnost kako za sticanje, tako i za održanje konkurentske prednosti.

Naš iskusni tim advokata izrađuje nacrte, analizira i pregovara o svim segmentima vezanim za različite tipove komercijalnih ugovora, posebno vodeći računa o komercijalnim interesima naših klijenata. Posebno smo specijalizovani za izradu ugovora u oblastima snabdevanja, distribucije, outsourcing-a, franšizinga za lokalne, međunarodne i multinacionalne kompanije, koje posluju u različitim industrijama.

Privredno pravo Slika 1

Naše sveobuhvatne usluge korporativnog i privrednog prava uključuju:

 • Osnivanje privrednih društava;
 • Usaglašavanje sa pozitivnim propisima;
 • Korporativno upravljanje;
 • Spajanja i preuzimanja;
 • Pravna podrška startapovima;
 • E-Trgovina;
 • Privatizacija;
 • Joint Venture;
 • Fondovi privatnog kapitala;
 • Korporativno restrukturiranje;
 • Promene pravne forme društva;
 • Detaljna pravna analiza;
 • Komercijalne transakcije;
 • Privredni sporovi.
Privredno pravo Slika 3

Naši klijenti

Savetujemo domaće i strane investitore, od malih samostalnih preduzetnika i startap kompanija do globalnih korporacija, uvek nastojeći da izgradimo trajne, partnerske odnose zasnovane na poverenju u našu stručnost i našu iskrenu posvećenost želji da pomognemo na najbolji, najbrži i najjednostavniji način.

image
https://vp.rs/wp-content/themes/skudo/
https://vp.rs/
#158560
style1
paged
Loading posts...
/www/webvol20/kf/4ojja8pr709us54/vp.rs/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
email adresa
on
off