Skip to content Skip to footer
kontakt osoba
jelena-plamenac

Jelena Plamenac

Stariji advokat

ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Savet usmeren ka održivijoj budućnosti poslovanja

Pravni okvir koji reguliše životnu sredinu je skup složenih propisa i politika koje se menjaju frenetičnom brzinom. Privatni i javni subjekti su sada, više nego ikad ranije, pod pritiskom da svoje poslovanje u potpunosti usaglase sa ovim pravilima imajući u vidu da nepoštovanje istih može dovesti do značajnih finansijskih izdataka i reputacionih izazova.

sirasit-gullasu-lsjhsX2UFOs-unsplash
raisa-milova-GDKPH1gVFoI-unsplash
margot-richard-NJJ7paSBO-c-unsplash

Lokalni i regionalni stručnjaci

Praksa za zaštitu životne sredine u VP advokatskoj kancelariji sastoji se od lokalnih i regionalnih pravnih stručnjaka koji pomažu klijentima u sprovođenju promena u vezi sa ekološkom politikom i propisima nikada ne gubeći iz vida pitanja iz oblasti usaglašenosti poslovanja sa relevantnim propisima.

syed-ahmad-2ZrhgY0fNW8-unsplash

Naše usluge u ovoj sferi su:

  • Pomoć u proceni uticaja projekta na životnu sredinu i dobijanje saglasnosti na izveštaj;
  • Pomoć u pripremi i implementaciji planova sanacije štete po životnu sredinu;
  • Pomoć u pripremi i implementaciji planova za usklađivanje poslovanja sa standardima životne sredine koji su na snazi u Srbiji i/ili EU i održivost;
  • Ispitivanje i dokazivanje usaglašenosti procedura u odnosu na propisane standarde emisije, tehnologije, odlaganje otpada i proizvoda.

Fokusirani na to da naši klijenti prevaziđu ograničenja i efikasno posluju u zakonskim okvirima, pružamo podršku i učestvujemo u poslovnim procesima klijenata od prvog koraka, samog kreiranja ideje i razvoja poslovnog plana, pa sve do finalnog, otpočinjanja pružanja nove usluge, odnosno uvođenja novog proizvoda.

 
appolinary-kalashnikova-WYGhTLym344-unsplash

Specijalizovani za ekološko pravo

Advokati specijalizovani za ekološko pravo u VP advokatskoj kancelariji pomažu klijentima i široj društvenoj zajednici na putu ka održivijoj budućnosti. Baveći se nizom izazova poput: zagađenja zemljišta, vode, vazduha, klimatskih promena do održivosti, energetske efikasnosti, odlaganje otpada i korišćenje obnovljivih izvora energije, tim stručnjaka rešava jedinstvene pravne izazove i potrebe svakog klijenta prateći  promene propisa i zakona koji mogu uticati na buduće poslovne planove klijenata.

finansije vp advokati

Dugogodišnje iskustvo

Kombinujući dugogodišnje iskustvo, naši advokati pružaju pravne usluge u pogledu mnogobrojnih pitanja iz oblasti zaštite životne sredine, od osnovnih ugovora i dozvola do složenog raščišćavanja lokacije, sudskih sporova i pitanja usaglašenosti poslovanja sa relevantnim propisima.

victor-0NJ9urGXrIg-unsplash (1)

Kreiraćemo dobitnu strategiju

Pazimo da naše usluge iz oblasti zaštite životne sredine prilagodimo specifičnim potrebama svakog klijenta.

Savetujemo naše klijente o najisplativijim dostupnim rešenjima nastojeći da im omogućimo da odluke donesu na pravi način o kratkoročnim, srednjoročnim i dugoročnim pitanjima iz oblasti zaštite životne sredine, a potom kreiraju adekvatnu korporativnu strategiju za zaštitu životne sredine.

Go to Top