Članstva

Članstva

NALED – Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) je nezavisno, neprofitno i nestranačko udruženje kompanija, opština i organizacija civilnog društva koje svojim zalaganjem i trudom omogućava bolje uslove života i rada u Srbiji. Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj, osnovana 2006. godine, od svojih početaka pa do danas, izrasla je u najveću privatno-javnu asocijaciju u zemlji.

Advokatska kancelarija Vuković i partneri ponosna je što je postala član Saveza za e-upravu, jednog od organizacionih delova NALED-a.

TELFA- The Trans- European Law Firm Alliance

Organizacija TELFA (The Trans- European Law Firm Alliance) osnovana je 1989. godine sa ciljem da svojim klijentima omogući jedinstvene usluge i saradnju vodećih advokatskih kancelarija širom Evrope kroz rešavanje pravnih pitanja u prekograničnim transakcijama, kada je potrebna saradnja advokata iz nekoliko različitih jurisdikcija.

Vuković i partneri, kao jedna od vodećih “full service” advokatskih kancelarija u Republici Srbiji prepoznata je od strane TELFA kao pouzdan i stručan partner, što je 2017. godine rezultiralo članstvom u imenovanoj organizaciji i uspešnom saradnjom sa drugim članovima ove organizacije. Takođe, zadovoljstvo nam je da je TELFA prepoznala kao koristan naš predlog da se u okviru same TELFE formira asocijacija kancelarija Jugoistočne Evrope, te je našoj kancelariji poverila ulogu organizatora takve asocijacije.

The Legal 500

The Legal 500 sa sedištem u Londonu duže od 3 decenije bavi se analizom i rangiranjem advokatskih kancelarija širom sveta. Podaci o kancelarijama se revidiraju i ažuriraju svake godine kako bi omogućili što bolji uvid u globalno stanje pravnog tržišta, a samim tim dobijanje i jasne slike svake kancelarije članice u poređenju sa drugim kancelarijama.

Pored toga, The Legal 500 predstavlja 500 najboljih kancelarija potencijalnim klijentima na evropkom i svetskom tržištu.

Adokatska kancelarija Vuković i partneri u Legal 500 je rangirana u četiri oblasti i to:
Commercial, corporate and M&A; Dispute resolution; Employment i Real estate and construction.

DSW- Nemačko-srpska privredna komora

DSW- Nemačko-srpska privredna komora, čiji smo član od 2012. godine, najveća je privredna organizacija u Srbiji, koja broji preko 300 članova u 90 zemalja širom sveta. Kao takva, komora pruža podršku u razvoju i daljem usavršavanju svojim članovima, omogućava razmenu informacija, sticanje novih kontakata što formalnim putem kroz seminare, radionice, Speed Business Meeting-e, Members Dinner-e, tako i neformalnim putem, putem fudbalskog turnira ili AHK “Oktobarfesta” koji su u njihovoj organizaciji.

Nemačko-srpska privredna komora posluje bilateralno, tako što pruža podršku nemačkim kompanijama koje posluju na našem tržištu, ali isto tako, sa druge strane, Komora omogućava kompanijama iz Srbije da se pojave na nemačkom tržištu.

Advokatska komora Srbije

Glavni ciljevi Advokatske komore Srbije su očuvanje ustavno-pravnog položaja advokature, zaštita samostalnosti i nezavisnosti, unapređenje materijalnog položaja advokature, rešavanje pravnih i tehničkih problema u pravosuđu, kao i aktivan pristup u donošenju novih zakona i jačanje društvene uloge advokature.

Čast nam je što smo član najstarije Komore na našim prostorima.

Slovenački poslovni klub

Slovenački poslovni klub predstavlja značajan i uticajan faktor u poslovnim krugovima u Srbiji i Sloveniji, čije su članice uspešne slovenačke firme sa sedištem kako u Sloveniji tako i u Srbiji, kao i veliki broj srpskih i stranih firmi koje posluju na relaciji Srbija–Slovenija.

Slovenački poslovni klub kroz svoj angažman nastoji da doprinese unapređenju stručnog usavršavanja svojih članova, organizovanjem raznih oblika takvog usavršavanja u oblasti tržišne ekonomije i to kroz organizovanje stručnih predavanja, seminara, savetovanja, kurseva, tribina iz oblasti tržišne ekonomije i komplementarnih disciplina, priređivanje prezentacija i promocija uspešnih projekata, kulturnih i sportskih susreta, objavljivanje članaka i drugih tekstova iz oblasti tržišne ekonomije.

Ciljevi Slovenačkog poslovnog kluba su stručno usavršavanje članova, njihovo informisanje o izmenama i dopunama relevantnih zakona, donošenje novih zakona i podzakonskih propisa i novinama u zakonodavstvu, podizanje kvaliteta poslovnih odnosa, pružanje informacija o mogućnostima ulaganja u Srbiju, kao i uspostavljanje kontakata i ostvarivanje saradnje sa državnim organima u Republici Srbiji, sve to u cilju poboljšanja uslova za strana ulaganja i poslovanje.

Advokatska kancelarija Vuković i partneri je ponosni član Slovenačkog poslovnog kluba od 2012. godine.

Komora italijansko – srpskih privrednika

Komora italijansko-srpskih privrednika osnovana je marta 2002. godine, a advokatska kancelarija Vuković i partneri je već 7 godina član iste. Italijansko-srpska komora je samo jedna od 78 italijanskih Komora u inostranstvu, deo mreže od 140 kancelarija, koja broji preko 180 000 članica.

Akcenat Komore je na malim i srednjim preduzećima, na njihovom razvoju i njihovim potrebama. Kroz svoje analize tržišta, organizaciju događaja i susreta na različite teme, Komora pruža podršku pri širenju poslovanja i stvaranju mogućnosti za što bolje pozicioniranje na tržištu.

AMCHAM- Američka privredna komora u Srbiji

Advokatska kancelarija Vuković i partneri član je Američke privredne komore od 2012. godine. AmCham je nevladino, neprofitno i politički nezavisno poslovno udruženje, koje otvara mnoge mogućnosti za svoje članove.

Broji blizu 200 kako američkih, tako i lokalnih i međunarodnih kompanija članica, koje se razvijaju i posluju u okviru 18 različitih sektora, kao što su Distribucija i logistika, Finansijske usluge, ICT, Ljudski resursi i zapošljavanje, Marketing/PR Mediji/Zabava, Nekretnine, Obrazovanje, Poljoprivreda, Proizvodnja i produkcija, Putovanja i ugostiteljstvo, Roba široke potrošnje i usluge, Savetovanje i računovodstvo, Zakonodavstvo, Zdravstvo i farmakologija.

Preko svojih stručnih odbora AmCham preduzima aktivnosti u cilju poboljšanja poslovnog okruženja, kroz svoje dvogodišnje programe rada, pri čemu su primarno fokusirani na pitanja koja se neposredno tiču članica AmCham-a- borba protiv sive ekonomije, poboljšanje zdravstvenog sistema, uvođenje elektronske uprave, dalja poboljšanja poreskih, radnih i generalno privrednih propisa, efikasnije procedure kada se radi o građevinskim dozvolama i poboljšanju likvidnosti tržišta.

UniDebt- Debt recovery international

UniDebt je međunarodna platforma za naplatu prekograničnih potraživanja koja je aktivna u 19 država. Broj članova UniDebt-a konstantno raste, a od nedavno je i Advokatska kancelarija Vuković i partneri postala jedan od njih.
Platforma pruža mogućnost da poverioci elektronski podnesu zahtev za pružanje prekograničnih pravnih usluga naplate potraživanja koristeći jednostavan obrazac za popunjavanje.

Prijave platforme se direktno šalju vodećim advokatskim kancelarijama. Svaka kancelarija ima imenovano lice odgovorno za rad sa upitima primljenim preko UniDebt servisa. Kancelarije govore jezikom dužnika, poznaju lokalne zakone i poslovne prilike i nude klijentima pravovremenu i kvalitetnu pravnu pomoć u vezi sa naplatom potraživanja.

Ukoliko imate potraživanje u stranoj državi, možete koristiti obrazac za zahtev za UniDebt. Vaš zahtev će odmah biti upućen advokatu u rezidentnoj zemlji Vašeg dužnika.

image
https://vp.rs/wp-content/themes/skudo/
https://vp.rs/
#158560
style1
paged
Loading posts...
/www/webvol20/kf/4ojja8pr709us54/vp.rs/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
email adresa
on
off