Skip to content Skip to footer

Dejan Vuković imenovan za člana grupe „Doing Business“

VP advokatska kancelarija • nov 25, 2018

DEJAN VUKOVIĆ IMENOVAN ZA ČLANA ZAJEDNIČKE GRUPE ZA UNAPREĐENJE POZICIJE SRBIJE NA LISTI SVESTKE BANKE „DOING BUSINESS“

Dejan Vuković, osnivač i partner u advokatskoj kancelarije Vuković i partneri imenovan je za člana Zajedniče grupe za unapređenje pozicije Republike Srbije na listi Svestke banke „Doing Business“.

Cilj Zajedničke grupe je da izradi program i akcioni plan, koji će sadržati mere za unapređenje pozicije Republike Srbije na listi Svetske banke „Doing Business”, kao i da prati sprovođenje tih mera.

Za predsednika Zajedničke grupe imenovana je prof. dr Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a za zamenika predsednika Siniša Mali, ministar finansija.

U okviru ove Zajedničke grupe Dejan Vuković imenovan je i za člana Stručne grupe čiji je primarni zadatak da daje mišljenja organima državne uprave na nacrte zakona i predloge propisa koje oni predlažu Vladi, kao i na predloge propisa koje donose u okviru svoje nadležnosti, uzimajući u obzir metodologiju Svetske banke i Program i akcioni plan o merama za unapređenje pozicije Republike Srbije na listi Svetske banke „Doing Business”, a u pogledu očekivanog uticaja tog propisa na poziciju Republike Srbije na „Doing Business” listi, kao i da daje inicijative za izmenu važećih propisa u cilju poboljšanja rejtinga Republike Srbije na toj listi.