Skip to content Skip to footer

Na poslednjoj sednici u 2019-oj godini Naled-ovog saveza…

VP advokatska kancelarija • dec 24, 2019

NA POSLEDNJOJ SEDNICI U 2019-OJ GODINI NALED-OVOG SAVEZA ZA IMOVINU I URBANIZAM SUMIRANI OSTVARENI REZULTATI

Poslednja sednica Saveza za imovinu i urbanizam Naleda-a u 2019. Godini održana je danas u Zepter hotelu, a advokatska kancelarija Vuković i partneri bila je u ulozi domaćina.

U radu sednice učestvovali su Dejan Vuković, vodeći partner u advokatskoj kancelariji Vuković i partneri i potpredsednik NALED-ovog Saveza za imovinu i urbanizam, kao i Predrag Miladinović, partner i menadžer sektora za bankarstvo i finansije

Na sednici su razmatrani rezultati ostvareni u 2019. godini i pravljeni planovi za narednu godinu. Diskutovalo se o temama koje će biti u fokusu rada Saveza u predstojećem period kao što su: omogućavanje digitalizacije rada u sudskim i upravnim postupcima, unapređenje postupka dostave u sudskim i upravnim postupcima, omogućavanje prodaje potraživanja fizičkih lica kako bi odblokirali finansijsko tržište nerešenim dugovanjima, omogućavanje efikasnije naplate poreza od zakupa nekretnina kroz smanjenje poreske stope sa sadašnjih 20% na razuman nivo, unapređenje postupka naplate poreza i državnih potraživanja kroz proširenje nadležnosti javnih izvršitelja, omogućavanje elektronskog upisa u APR i ukidanje mogućnosti podnošenja zahteva u papiru, uz preduslov da se priznaju strani sertifikati registracionih tela, omogućavanje da se uz ličnu kartu izdaje i kvalifikovani elektronski potpis, formiranje novog javnog registra u kojem bi se vodili svi podaci o zaduženjima građana kod komunalnih i mobilnih operatera, poreskih organa i drugih organa.

Ovde možete preuzeti godišnji izveštaj o radu Saveza za imovinu i urbanizam.