Skip to content Skip to footer

Tribina: Tranzit od pripravnika do advokata i od advokata do…

VP advokatska kancelarija • maj 18, 2022

Tribina: Tranzit od pripravnika do advokata i od advokata do partnera

U okviru sajma zapošljavanja „Pravnici na poslu – Choose your career“, članovi advokatske kancelarije Vuković i partneri održali su dana 10.05.2022. godine, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, tribinu pod nazivom „Tranzit od pripravnika do advokata i od advokata do partnera“.

Na tribini su o svom karijernom putu u advokaturi pričali stariji partner u kancelariji i rukovodilac Real Estate tima, Jovana Čapaković, advokat Predrag Stojanovski koji je kao pripravnik, nedugo nakon završenog fakulteta postao član VP tima, i sada kao advokat zastupa veliki broj klijenata u odeljenju za nekretnine i izgradnju, advokat Kristina Jovanović koja već dugo sa nama radi u sektoru Bankarstva i finansija, u timu za upravljanje i servisiranje NPL portfolija i HR menadžer kancelarije Vuković i partneri, Isidora Stefanović koja se bavi selekcijom, regrutacijom i razvojem članova tima.

Puna sala studenata u kojoj se tražilo mesto više, slušala je paneliste i razvojni put advokatske kancelarije koji je počeo 2007. godine sa jednim članom a danas, 15 godina kasnije, broji nešto više od 60 članova među kojima su advokati, pripravnici, stručni saradnici i administrativna podrška.

Advokat Jovana Čapaković pričala je studentima o ulozi partnera, šta sve ona podrazumeva, kakve benefite, a kakve obaveze i odgovornosti nosi. Jovana je pričala o nekim od najinteresantnijih slučajeva koje je kancelarija vodila, o projektima u kojima je učestvovala i organizacijama u kojima je član.

O pripravničkom stažu u velikoj advokatskoj kancelariji i stasavanju u advokata pričao je advokat Predrag Stojanovski. Objasnio je svoju ulogu u Real Estate sektoru, i ispričao pregršt zanimljivih trenutaka u dosadašnjoj karijeri. Predrag je studentima rekao da svake srede sa kolegama iz kancelarije igra fudbal, da jednom mesečno, bez izuzetka, posećuje timbildinge koje kancelarija organizuje zaposlenima, pomenuo je i svoje kolege, uveliko i prijatelje, koji su kao i on od pripravnika u VP-u postali advokati. Osvrnuo se na brojne tribine koje je do sada imao prilike da drži kao i ulogu predavača u letnjoj školi „Young and In Law“, koju advokatska kancelarija Vuković i partneri organizuje godinama u nazad.

Advokat Kristina Jovanović, kao neko ko je pre advokatske kancelarije radio u banci, pričala je studentima o razlikama između bankarskog sistema rada i rada u advokatskoj kancelariji, i prednostima i manama jedne i druge perspektive. Kristina je takođe objasnila šta njena pozicija u timu podrazumeva i koliko je zapravo zanimljivo baviti se upravljanjem i servisiranjem NPL portfolija.

HR menadžer Isidora Stefanović, studentima je pojasnila ciljeve kancelarije i važnost razvoja kako timova, tako i pojedinaca u svakom timu. Istakla je značaj svoje uloge u prepoznavanju mladih talenata, podršku njima da se integrišu u kolektiv i radno okruženje kao i da je kancelarija svesna da su ključ njenog uspeha zadovoljni i motivisani članovi njenog tima.

Nakon izlaganja na tribini,  studenti su govornicima postavljali brojna pitanja o advokatskom poslu i kraj tribine ispratili velikim aplauzom, dok su nakon tribine mnogi od njih izrazili želju da nasamo popričaju sa govornicima, članovima advokatske kancelarije Vuković i partneri na koje smo, kao i na ceo tim, veoma ponosni.