Skip to content Skip to footer

Učešće Vuković i partnera aod na „Trećem advokatskom…

VP advokatska kancelarija • nov 14, 2022

Učešće Vuković i partnera aod na „Trećem advokatskom savetovanju“

U periodu od 4-6. novembra 2022. godine Advokatska komora Beograda organizovala je „Treće advokatsko savetovanje“ na Zlatiboru, sa ciljem da advokatura okupi stručnu javnost  i inicira diskusiju o konkretnim pitanjima od značaja za profesiju, zaštitu prava i sloboda građana Srbije i funkcionisanje pravosuđa kao celine.

Na stručnom skupu su bili prisutni advokati, sudije, izvršitelji, univerzitetski profesori i predstavnici nevladinog sektora. Paneli su bili podeljeni u tri tematske celine: „Izmene i dopune Zakona o parničnom postupku shodno predlogu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o parničnom postupku“, „Poreski položaj advokature“ i „Dokazna snaga i vrednost iskaza okrivljenog i osuđenog kao svedoka na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela u krivičnom postupku“.

Advokatska kancelarija Vuković i partneri je i ove godine učestvovala na “Trećem advokatskom savetovanju”, a učešće na savetovanju ispred advokatske kancelarije Vuković i partneri uzeo je advokat Predrag Miladinović.

Advokat Predrag Miladinović održao je izlaganje na temu „Porezi u advokatskom ortačkom društvu“ u okviru panela „Poreski položaj advokature“, tokom kog izlaganja je bilo reči o poreskim oblicima koji pogađaju AOD, poreskim podsticajima za advokate, mogućnostima ulaganja u inovacije u okviru advokatskih kancelarija, kao i poređenju poreskog položaja samostalnog advokata „paušalca“ i advokata člana AOD.

Interesantno, korisno i informativno predavanje panelista pratili su konstruktivna diskusija i veliki broj pitanja publike.