Skip to content Skip to footer

VP učesnik sajma „Pravnici na poslu – Choose your career“ – Maj 2023

VP advokatska kancelarija • maj 23, 2023

VP učesnik sajma „Pravnici na poslu – Choose your career“

VP advokatska kancelarija učestvovala je na sajmu zapošljavanja koji se 09. i 10. maja održao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, pod sloganom „Pravnici na poslu – Choose your career“. Ovogodišnji sajam, organizovan pod pokroviteljstvom naše kancelarije, okupio je velika imena iz sfere prava i privukao veliku pažnju studenata i mladih pravnika koji su bili zainteresovani da se informišu o mogućnostima prakse i zaposlenja, ali i da čuju iskustva svojih starijih kolega.

Posetioci sajma su kroz razgovor sa članovima našeg tima imali priliku da se upoznaju sa radom i organizacijom same kancelarije, kao i da na kratko osete atmosferu jednog uobičajenog radnog dana u našem dinamičnom kolektivu. Pored toga, studenti su sa članovima našeg tima podelili svoje želje i planove nakon završenih studija, uključujući i sopstveno viđenje i očekivanja kada je reč o obavljanju pripravničkog staža.

Naši advokatski pripravnici Nikolina Dubroja, Andrea Bačanek, Kristina Ivanić i Stefan Lazarević predstavili su kancelariju na tribini Očekivanja od pripravnika na početku pripravničkog staža, na kojoj su govorili o svom pripravničkom iskustvu i istakli najvažnije osobine za svakog mladog pravnika koji se nalazi na samom početku svog karijernog puta. Kako kancelarija prepoznaje značaj koji nosi sticanje praktičnog znanja, organizovane su studije slučaja gde su zainteresovani studenti imali priliku da od naših advokatica Jelisavete Janić i Jelene Plamenac čuju nešto više o zanimljivim slučajevima iz njihove bogate prakse.

Srećni smo što je veliki broj studenata iskazao interesovanje da svoje prve pravničke korake napravi upravo u našoj kancelariji. Takođe, sa ponosom možemo istaći i postojanje sve veće zainteresovanosti za, sada već, tradicionalnu letnju školu, kao jednu od mnogobrojnih aktivnosti kancelarije, te se unapred radujemo nastavku druženja sa mladim i ambicioznim ljudima, sa kojima delimo iste lične i profesionalne vrednosti.

Zahvaljujemo se i organizatorima sajma na uspešnoj saradnji i sjajnoj organizaciji. Vidimo se sledeće godine!