Skip to content Skip to footer

Predrag Miladinović moderator na Bank FinIng savetovanju

VP advokatska kancelarija • maj 24, 2023

Predrag Miladinović moderator na Bank FinIng savetovanju

Predrag Miladinović, managing partner VP advokatske kancelarije i potpredsednik AKUPS asocijacije, moderirao je panel Rizici problematičnih potraživanja, koji je održan u okviru tradicionalnog Bank FinIng savetovanja organizovanog od strane Udruženja banaka Srbije.

Gosti panela bili su gospodin Nemanja Marković, član nadzornog odbora Adriatic Banke, novog učesnika na lokalnom tržištu nakon preuzimanja Expobanke, gospodin Ivan Marić, direktor pravne službe kompanije EOS Matrix, jednog od najvećih investitora u problematične asete u Srbiji i gospodin Miloš Simonović, direktor u kompanijama Svea Finance i Creditexpress, poznatim investitorima i serviserima problematičnih potraživanja.

Gosti panela su razmenili svoja iskustva na temu kretanja nivoa NPL-a i kretanja naplate iz NPL-ova i problematičnih aseta, sa posebnim osvrtom na temu regulacije industrije upravljanja problematičnim potraživanjima i asetima i saglasili se da je ova vrsta regulative neophodna kako bi se umanjili rizici u saradnji banaka i njihovih NPL servisera. Gospodin Nemanja Marković istakao je da bi integracija kompanija za upravljanje potraživanjima u sistem regulisanih finansijskih entiteta i izveštavanja regulatora doprinela unapređenju samih risk odluka u bankama, budući da bi se ove odluke donosile na potpuniji i informisanij način. Tome bi posebno doprinela integracija kompanija za upravljanje potraživanjima u sistem izveštavanja Kreditnog biroa Udruženja banaka Srbije.

Bank FinIng savetovanje održava se već 21. put u organizaciji Udruženja banaka Srbije, u okviru koga vodeći eksperti iz različitih oblasti koje utiču na bankarske rizike zajedno sa zaposlenima banaka razmenjuju iskustva o aktuelnostima u upravljanju rizicima.