Skip to content Skip to footer

Predrag Miladinović imenovan za potpredsednika Odbora za…

VP advokatska kancelarija • jun 21, 2024

Predrag Miladinović imenovan za potpredsednika Odbora za finansijske usluge Saveta stranih investitora Srbije (FIC)

Predrag Miladinović, rukovodeći partner u VP advokatskoj kancelariji, izabran je za potpredsednika Odbora za finansijske usluge FIC-a. Miladinović je stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom na polju bankarstva i finansija koji će svojim znanjima doprineti nastojanjima FIC-a da omogući unapređenje investicionog okruženja u Srbiji.

Istovremeno, Savet stranih investitora je za kopredsednike Odbora izabrao Danila Mrvaljevića, direktora Sektora sredstava i upravljanja pasivom i aktivom u Banci Inteza, kao i Dušana Lalića, člana Izvršnog odbora Generali osiguranja. Očekuje se da će njihovo zajedničko iskustvo dati značajan doprinos ostvarenju ciljeva Odbora i misije FIC-a u celini.

Miladinović trenutno zauzima visoku poziciju u Advokatskoj kancelariji VP, u kojoj je ostvario zapažene rezultate pružajući savete o regulatornim okvirima i podršku digitalnoj transformaciji u pravnom i finansijskom sektoru. Njegovo temeljno poznavanje finansijskog okruženja i posvećenost podsticanju privrednog rasta usklađeni su sa misijom FIC-a koja podrazumeva zagovaranje boljih poslovnih uslova i regulatornih unapređenja.

Miladinović će na svom novom položaju biti zadužen za promovisanje inicijativa Odbora za rešavanje ključnih pitanja u sektoru finansijskih usluga, koja uključuju regulatorne reforme, digitalizaciju i zaštitu investitora.

Savet stranih investitora, poslovno udruženje vodećih inostranih investitora u Srbiji, posvećeno je unapređenju investicionog i poslovnog okruženja u našoj zemlji.