Skip to content Skip to footer

VP tim savetovao klijenta u akviziciji kompanije…

Predrag Miladinović • jul 22, 2022

VP tim savetovao klijenta u akviziciji kompanije Diners Club BH

Tim advokatske kancelarije Vuković i partneri savetovao je regionalnog investitora u problematične asete, kompaniju ODM Collections, u akviziciji kompanije Diners Club BH.

Diners Club BH je kartična kompanija za poslovanje Diners Club kreditnim karticama na teritoriji Bosne i Hercegovine. Osnovana je od strane hrvatske kartične kompanije Erste Card Club (ECC), koja pored franšiznog prava za hrvatsko, ima podfranšizno pravo za teritoriju Bosne i Hercegovine. Kompanija će nastaviti svoje poslovanje pod imenom DC BH.

Advokatska kancelarija Vuković i partneri savetovala je klijenta u postupku pravne analize targetirane kompanije, pripreme kupoprodajnog ugovora i povezanim pravnim postupcima u pogledu prenosa vlasništva nad kompanijom Diners Club BH.

Pravni tim naše kancelarije predvodili su advokati Marina Timotić, Igor Joksović, Milica Mišić, uz saradnju sa advokatom Adnanom Sarajlićem.

Transakciju je sa ekonomskog aspekta pratila kompanija DS Savjetovanje.

Advokatska kancelarija Vuković i partneri će i u narednom periodu nastaviti da savetuje kompaniju ODM Collections u transakcijama u Srbiji i regionu.