Skip to content Skip to footer

Letnja škola prava 2022. godine – iskustva i polaznici

VP advokatska kancelarija • jul 25, 2022

Letnja škola prava 2022. godine – iskustva i polaznici

AOD Vuković i partneri i studentska asocijacija za međunarodnu saradnju – SAMS, drugu godinu za redom organizovali su Letnju školu prava na kojoj su studenti imali prilike da steknu praktična znanja iz oblasti nekretnina, lizinga, osiguranja, naplate potraživanja, osnivanja privrednih društava i radnog prava. Od 11.07.2022. godine do 15.07.2022. godine, studenti su sa advokatima sticali znanja iz pomenutih oblasti i delili strast prema pravu i advokaturi.

Prijave za Letnju školu prava ove godine, bile su otvorene od 15.06.2022. godine do 30.06.2022. godine. Veliki broj studenata želeo je da deo leta provede stičući nova znanja i iskustva u našoj Letnjoj školi. Svoje mesto ove godine izborili su Danka Guskić, Petar Milošević, Anđela Ivanović, Uroš Kostić, Snježana Savić i Sara Belanović. Njih šestoro proveli su pet dana sa članovima AOD Vuković i partneri, upoznali prošlogodišnje polaznike koji su prvi dan došli da prenesu svoje utiske, kao i naše saradnike iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Polaznici su posetili neke od naših klijenata i upoznali se sa njihovim radom u prostorijama Sava osiguranja, ODM Collections–a i Stadion Shopping centra.

Mene retko šta može da oduševi i da me zadovolji kad je neki događaj u pitanju, ali sam sada zaista ostala bez teksta…Prvo, advokatska kancelarija je bila jako neposredna i srdačna. Svakog dana, novo iskustvo. Toliko su bili divni, ljubazni, ma nemam reči. Vreme nam je proletelo. Svi smo komentarisali kako smo posle školice odmorni iako smo ustajali u 08:00 h ujutru i do 16:00 h bili tamo, to znači da smo uživali i da nije bilo dosadno. Drugo, jako smo se zbližili i ostvarili lepu komunikaciju. Svi smo srećni zbog toga“, ovim rečima jedna od polaznica Letnje škole opisala je svoje iskustvo. Od jednog studenta stigli su nam sledeći utisci: „Fenomenalno iskustvo i ovo je nešto što nam treba u okviru faksa od praktičnog znanja do konektovanja sa ostalim kolegama. Ovo je možda najbolja stvar koja mi se desila na faksu do sada“.

U ulozi predavača ove godine, prvog dana se našao Predrag Stojanovski, advokat u Real Estate odeljenju, koji je studentima držao predavanja na temu „Kupovina i izgradnja“. Drugog dana, advokat Miloš Marinković, studente je upoznao sa temom „ Lizing – ugovorni odnosi“, dok su se istog dana njegovom predavanju pridružile advokatice Aleksandra Kozić i Selena Gojković čiji je zadatak bio da studentima približe rad osiguravajućih društava. Sreda 13.07.2022. godine bila je posvećena edukaciji iz oblasti naplate potraživanja koju je studentima držala advokatica u Banking and Finance odeljenju, Kristina Jovanović. Studenti su četvrtog dana pratili predavanja koje je za njih pripremilo Corporate odeljenje i advokat Igor Joksović. Poslednjeg dana, starija pripravnica, Nikolina Dubroja, prezentovala je studentima temu iz radnog prava „Zlostavljanje na radu – mobing“.

Ovogodišnju Letnju školu završili smo zajedničkim druženjem, razmenom iskustava i dodelom sertifikata. Srećni i obogaćeni novim znanjima i poznanstvima, studenti su napustili našu kancelariju uz obećanje da ćemo se ponovo sresti na nekom od naših sledećih projekata.