Skip to content Skip to footer

Konferencija na temu upravljanja, naplate i otkupa…

VP advokatska kancelarija • okt 17, 2022

Konferencija na temu upravljanja, naplate i otkupa problematičnih potraživanja u Srbiji

Dana 13.10.2022. godine, Udruženje kompanijskih pravnika Srbije, u saradnji sa kompanijom ODM Collections, organizovalo je konferenciju na temu upravljanja, naplate i otkupa problematičnih potraživanja u Republici Srbiji. Skupu su prisustvovali rukovodioci pravnih i finansijskih sektora iz najvećih privrednih društava u našoj zemlji.

Panelisti na forumu bili su Vesna Lečić, direktor sektora za kontroling i Miljan Macanović, direktor pravnog sektora, oboje kao predstavnici kompanije MK Group, Dejan Vuković, managing partner VP Law Firm i Marin Gligo, direktor ODM Collections, dok je skup moderirala Sandra Rodić, koja je angažovana kao vođa tima za stručnu podršku u okviru UNDP-ovog programa „E commerce development Program and Action Plan“.

Na forumu je najviše bilo reči o razlici između otkupa potraživanja i faktoringa, o internom tretmanu NPL-ova unutar privrednih društava, zatim, koje su mogućnosti kada dođe do kašnjenja plaćanja – da li se opredeliti za naplatu ili za otkup potraživanja, kao i koje su pravne implikacije u toku i nakon otkupa potraživanja.

Na naše veliko zadovoljstvo, skup je izazvao veliko interesovanje, a prisutni su veoma aktivno učestvovali u diskusiji postavljajući veliki broj pitanja na osnovu sopstvenih iskustava.

Snimak kompletnog događaja možete pogledati na sledećem linku: https://youtu.be/_TmNF1McFpA