Skip to content Skip to footer

VP advokatska kancelarija učesnik nacionalnog takmičenja ELSACASE

VP advokatska kancelarija • dec 7, 2023

VP advokatska kancelarija učesnik nacionalnog takmičenja ELSACASE

VP advokatska kancelarija učestvuje u „Nacionalnom takmičenju u rešavanju pravnih problema – ELSACASE“ koje organizuje Evropsko udruženje studenata prava – ELSA.

Naši advokati igraju ključnu ulogu kao mentori za tri tima sačinjena od studenata završnih godina Pravnog fakulteta. Mentorke tima Elsa Beograd su advokatica Kristina Jovanović i pripravnica Anastasija Lukovac, dok su advokatica Marina Šorak i pripravnica Teodora Novković mentorke tima Elsa Kragujevac. Takođe, advokatica Selena Gojković i pripravnik Rastko Jovanović obavljaju ulogu mentora tima koji čine studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Timovi zajedno sa svojim mentorima rešavaju izazovne pravne zadatke iz oblasti kompanijskog prava.

Prva od ukupno tri faze takmičenja održana je dana 01.12.2023. godine na Pravnom Fakultetu u Beogradu. Pet timova, nakon mesec dana pripreme sa svojim mentorima, prezentovalo je slučaj na temu „Osnivanje finansijske institucije – Društva osiguranja“. Timovi su uspešno odgovorili na niz pravnih zadataka i prepreka u ovom postupku, pružajući prisutnima uvid u raznovrsna pravna rešenja do kojih su došli.

Nakon izlaganja, studenti su odgovarali na pitanja članova žirija koji su činili Jovana Čapaković, stariji partner i advokatica u VP advokatskoj kancelariji, Dragana Ljubojević, advokat saradnik u advokatskoj kancelariji Vasiljević Legal i Kristina Jevtić, demonstratorka na predmetu Kompanijsko pravo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Žiri je pristupio bodovanju nakon što su timovi završili prezentovanje zadate teme.

Sledeća, druga faza takmičenja održaće se u martu 2024. godine u Nišu, gde će lokalna grupa ELSA Niš ugostiti sve timove i organizatore Nacionalnog takmičenja i kada će timovi prezentovati slučaj na neku od predviđenih tema.

Treća faza, koja će ujedno biti i finale takmičenja, planirana je za maj 2024. godine u okviru sajma zapošljavanja „Pravnici na poslu“ na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Pobednički tim koji tokom sve tri faze takmičenja ostvari najveći broj bodova osvojiće specijalnu nagradu – putovanje za sve članove tima i mogućnost plaćene prakse u VP advokatskoj kancelariji.

Ponosni smo što smo deo takmičenja koje pruža priliku kako za sam razvoj mladih pravnika, tako i za deljenje našeg ekspertskog znanja iz različitih oblasti prava.