Skip to content Skip to footer

VP advokatska kancelarija na Savetovanju pravne funkcije…

VP advokatska kancelarija • apr 23, 2024

VP advokatska kancelarija na Savetovanju pravne funkcije u bankama

U organizaciji Udruženja banaka Srbije, na Zlatiboru se 18. i 19. aprila 2024. godine održalo tradicionalno Savetovanje pravne funkcije u bankama.

Naše kolege, Višnja Mandić, partner i Miloš Marinković, advokat, kao predstavnici odeljenja za Bankarstvo i finansije, uzeli su aktivno učešće na savetovanju ispred VP advokatske kancelarije. Prvog dana programa, Višnja i Miloš su predstavili studiju slučaja o menici i bankovnom obezbeđenju, pružajući pravnu elaboraciju kroz koju su odgovorili na različite nedoumice kada je ova materija u pitanju.

Ovogodišnje savetovanje donelo je izuzetno bogat program, koji je obradio teme kao što su prevarne radnje i zloupotrebe u platnom prometu, veštačka inteligencija u pružanju pravne pomoći i organizaciji pravnog sektora, investiciona arbitraža, prodaja potraživanja, kao i aktuelnosti u oblasti zaštite podataka o ličnosti.

Savetovanje pravne funkcije u bankama predstavlja važnu platformu za razmenu znanja, iskustava i najboljih praksi među stručnjacima iz različitih sektora. Interaktivan duh savetovanja doprinosi unapređenju saradnje i sinergije između advokature, bankarstva i drugih relevantnih institucija, što rezultira boljom zaštitom interesa svih učesnika u finansijskom sektoru.