Skip to content Skip to footer

VP advokatska kancelarija savetovala ODM Collections pri akviziciji…

Teodora Novković • jun 17, 2024

VP advokatska kancelarija savetovala ODM Collections pri akviziciji portfolija od Agencije za osiguranje depozita

VP advokatska kancelarija zastupala je kompaniju ODM Collections u još jednoj akviziciji portfolija problematičnih potraživanja. U postupku prodaje potraživanja oglašenom od strane Agencije za osiguranje depozita u ime pet banaka u stečaju, ODM Collections je kupio tri portfolija – Univerzal banke ad Beograd u stečaju, Jugobanke ad Beograd u stečaju i Beobanke ad Beograd u stečaju.

Inovativan i sveobuhvatan pristup transakciji, kao i izuzetno detaljna analiza portfolija (due diligence) doprineli su akviziciji još tri izuzetno atraktivna portfolija. Naš stručni tim advokata, na čelu sa Višnjom Mandić, Jovanom Pavlović i Milicom Mišić upravljao je celokupnom transakcijom, kroz sve njene faze – analizom kompletnog portfolija potraživanja, izradom due diligence izveštaja, podnošenjem ponuda i pregovorima u fazi zaključenja ugovora, kao i samom zatvaranju transakcije. Tim VP-a iskoristio je svoje široko znanje i iskustvo, kako u oblasti pravne analize, tako i u oblasti komercijalnog i ekonomskog razumevanja akvizicije NPL-a.

Saradnja sa klijentom je još jednom dala izvanredne rezultate, a ODM Collections je dokazao svoju poziciju najbrže rastuće kompanije na tržištu NPL-a.