Skip to content Skip to footer

VP advokatska kancelarija prisustvovala ovogodišnjem…

Andrea Bačanek • jun 28, 2023

VP advokatska kancelarija prisustvovala ovogodišnjem Finticipate – SEE FinTech forumu

Nedavno održan Finticipate Forum okupio je više od 160 ključnih aktera u industriji iz regiona jugoistočne Evrope i šire.

Finticipate događaj podstiče saradnju i dijalog među pojedincima uključenim ili zainteresovanim za Fintech industriju, negujući okruženje u kojem se mogu slobodno deliti uvidi, iskustva i najbolje prakse iz ove oblasti.

Ovogodišnji Finticipate Forum obuhvatio je širok spektar zanimljivih tema koje su pokrenule značajne diskusije među učesnicima. Jedna od ovih tema istraživala je uticaj najnovije finansijske krize na finansijska tržišta i potonji uticaj na fintechs. Forum se takođe bavio dinamikom razvoja između tradicionalnih banaka i fintech kompanija, ispitujući potencijal za saradnju, konkurenciju ili alternativne modele. Koncept „Embedded banking“ takođe je privukao pažnju, raspravljajući o tome kako se finansijske usluge neprimetno integrišu u nefinansijske platforme. Pored toga, forum se dotakao i oblasti kao što su otkrivanje i prevencija prevara, potencijal decentralizovanih finansija (DeFi) kao i mogućnosti ulaganja u fintech. Ove teme, podstakle su zanimljive razgovore i pružile uvid u budućnost finansija i ulogu fintech inovacija.

U ime VP advokatske kancelarije, forumu su prisustvovale naše koleginice Jelisaveta Janić, partner – advokat i Andrea Bačanek, advokatski pripravnik.

Čestitamo organizatorima na sjajnom događaju i radujemo se učešću naredne godine.